POTEPANJA

POTEPANJA

Sočne olive in ovčji sir za zajtrk na Kreti, Enchiladas za kosilo v vroči Mehiki in Wattalappam za večerjo na rajski Šri Lanki. Potovanja nam dajejo širino, nove izkušnje in priložnost za vrnitev domov.

Подробнее на сайте: https://leostroi.ruhttps://ducauto.ru
https://leorealty.ruhttps://elcomputer.ru
https://boldomstroi.ruhttps://holdcomputer.ru https://queauto.ruhttps://comphitech.ru https://houseleux.ruhttp://miratalk.com/https://qualcomp.ruhttps://teocreditus.ruhttps://sedoauto.ru
https://houserich.ru
https://computertip.ru

Nepal, deželo veličastne lepote, skrito v sencah najvišjega pogorja na svetu, lahko resnično imenujemo »zadnji raj« na svetu. Nepal je vredno obiskati predvsem zaradi njegovih naravnih lepot.

Hribi in gore, reke, jezera in slapovi, zelenje, eksotični živalski in rastlinski svet, gozdovi s svojo divjino… Vse to privlači turiste, ki od zelenja poznajo zgolj svoje trte in cvetlične gredice.

Poležavanje na neokrnjeni peščeni plaži,  s palmami, zibajočimi se v vetru in pogledom na modro morje ter nepozabnim sončnim zahodom. Šri Lanka ponuja bujno zelenje, neskončna riževa polja in plantaže čaja, prijazne in nasmejane ljudi, eksotična doživetja ter izjemno kulturno dediščino.

Šri Lanka je otoška dežela, imenovana tudi biser indijskega oceana in leži 29 km jugovzhodno od Indije, s katero je povezana z otoki in sipinami, ki se imenujejo Adamov most. Je starodavna dežela z izjemno bogato zgodovino, ki sega v 6 stoletje pred našim štetjem. V stoletni trgovini z zelenim čajem in začimbami so oblast imeli Nizozemci, Portugalci, ki so Šrilanko ob prihodu leta 1505 poimenovali Ceailao, Britanci pa kasneje ime spremenili v Cejlon. Leta 1978 so ime spremenili v Demokratična socialistična republika Šrilanka.

Colombo – vznemirljiva prestolnica

Colombo je čudovito mesto, v katerem se prepletata sedanjost in preteklost, na eni strani komercialna prestolnica in na drugi romantično mesto z fascinantnim pogledom na indijski ocean in sončni zahod.

 Ogledali si boste lahko številne zanimive muzeje, živalski vrt, znameniti 100 let stari stolp z uro, vrtove cimeta, zelenico Galle Face Green, kjer se boste lahko preizkusili v spuščanju papirnatih zmajev in opazovali igralce kriketa. Sprehodite se skozi mestni park in se podajte na bazar Pettah, kjer lahko preizkusite domače sadje in zelenjavo. Bazar ponuja živila, zlato, srebro, medenino in dragulje, vsekakor pa si je vredno ogledati tudi hindujski in budistični tempelj.

Pinnawella – sirotišnica slonov

Severovzhodno od Colomba leži Pinnawella, kjer so leta 1975 ustanovili Center za slone. V preteklem stoletju je na Šri Lanki živelo približno 17.000 slonov, sedaj samo še med 4.500 in 5.000. V centru oskrbujejo zapuščene in ranjene slone, uspešno pa razvijajo tudi program rojevanja slonjih mladičev. Zanimivo je opazovati hranjenje slonjih mladičev po steklenici in kopanje črede v bližnji reki.

Anuradhapura – starodavna prestolnica

V prvi Šri Lankini prestolnici boste našli najstarejše stavbe in znamenitosti, stare tudi preko 2000 let. Nekatere so bile v času gradnje celo med najvišjimi na svetu. Preživite čudovit dan ob raziskovanju kulturnih zakladov in spominov Šri Lankine zgodovine. Oglejte si najstarejše drevo na svetu - sveto drevo Bo, Bronasto palačo, kip Bude in se povzpnite na goro Mihintale (zibelko budizma), ki je oddaljena od Anuradhpure 12 km. Po neskončnih 1.840 stopnicah se z vrha razprostira veličasten pogled na deželo.

Sigiriya

Sigiriya je med zgodovinsko najpomembnejšimi azijskimi arheološkimi kraji. Leta 1982 jo je Unesco uvrstil na seznam svetovne dediščine. V 5. Stoletju je kralj Kasyapa v mestu zgradil palačo na 200 m visoki skali, iz katere se razprostira čudovit razgled na riževa polja, palme, nekdanje vrtove in jezera. Na polovici poti na »Levjo skalo« si oglejte votlino, ki je bila nekoč umetnostna galerija in prekrasne poslikave nebeških nimf.

Kraljeva rezidenca je imela obliko leva, danes je vhod ohranjen le delno. Do vrha vodi nekaj sto zavitih stopnic, vendar se splača povzpeti in si ogledati eno najlepših zgodovinskih zapuščin Šri Lanke.

Kandy – najlepše mesto

Kandy je starodavna prestolnica Šrilanškega budizma, prav tako pa tudi mesto Templja zoba (Dalada Maligawa), ki v svojem svetišču hrani Budov podočnik. Mesto leži na 488 metrih nadmorske višine in je med najbolj priljubljenimi mesti Šri Lanke. Tempelj je bil prvotno lesen, kasneje v vojnah uničen in nato na novo zgrajen iz kamna in z dovršeno notranjostjo. Zob je vložen v zlat lotosov cvet in shranjen v skrinjo, obito z dragulji.

Dih jemajoče plaže in templji, rajski tropski vrtovi,  riževa polja in ljudje z iskrenim in širokim nasmehom na obrazu.  Bali je otok umetnikov in otok na katerem se prepletata turizem in pristna narava.  Nahaja se v Indonezijskem arhipelagu in je ena najbolj priljubljenih destinacij na svetu. Že ob prvem stiku obiskovalce prevzamejo vonjave, barve, zvoki in sanjski prizori.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij