Aronija je rastlina, ki izhaja iz vzhoda Severne Amerike in zraste v bujno rastoči grm do 2 metra v višino. Je listopadna grmovnica, ki jo uvrščamo med jagodičevje in je v bližnjem sorodu s jerebiko in hruško. Ker je za gojenje nezahtevna, je idealna za domače vrtove.

Prihaja adventni čas. Letos si naredimo svoj adventni venček iz naravnih materialov.
Sprehodimo se v najbližji gozd ali na vrt in si naberimo smrekove vejice, vedno zeleni bršljan, tiso, ... Nežno in mehko osnovo nam daje večni mah. Pa pozabljeni srebrni lišaj. Božični čar dajejo bodika ali božje drevce in bela omela.

Zelje so poznali že v starem Egiptu in rimskem imperiju, seveda pa je tudi pri nas poznano že vrsto let. Zelje je veljalo v ljudskem izročilo kot domače zdravilo, ki odpravi marsikatero težavo.

Kislo zelje se pripravlja iz posoljenega, drobno naribanega belega zelja. Med fermentacijo v njem nastaja vitamin B12, ki ga sicer v rastlinski prehrani ne najdemo. Ravno zato je za vegane nepogrešljivo živilo.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij