ČAJI

ČAJI

Skodelica toplega in dišečega čaja je priložnost za duhovno izkušnjo, harmonijo in mir. Japonci in Angleži pitje čaja dojemajo kot tradicijo. Naj čas za čaj postane tudi tvoj vsakodnevni ritual.

Post je zelo star način naravnega čiščenja telesa in s tem tudi duha. Post ni stradanje, ampak način prehranjevanja od znotraj navzven in ga je potrebno skrbno pripraviti in izpeljati.

Legenda pripoveduje o tem, da je zeleni čaj nastal povsem po naključju l. 2737 pred Kristusom. Po zaslugi cesarja Shen Nun-a. Nekega pomladnega večera je cesar počival pod drevesom čajevca- Camellia sinensis. Zapihal je rahel vetrič, ki je s seboj nosil lističe drevesa. V pravkar zavreto vodo je padlo nekaj lističev, ki jo je cesar, seveda nevede, da so vanjo padli lističi, popil. Šele kasneje je opazil, da je spil rahlo obarvan napitek, ki se mu je zdel izjemno poživljajoč in osvežilen.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij